Δύο ελληνικά πυροσβεστικά αεροσκάφη στις φωτιές της Αλβανίας


Προηγήθηκε αίτημα της αλβανικής κυβέρνησης - Τα Τίρανα δεν έχουν στόλο αεροπυρόσβεσης

Δύο ελληνικά πυροσβεστικά αεροσκάφη από την Κέρκυρα θα συμμετάσχουν στο έργο της κατάσβεσης των πυρκαγιών στην Αλβανία, η οποία βρίσκεται σε πύρινο κλοιό τις τελευταίες 24 ώρες, όπως αναφέρουν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο πηγές από το αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η απόφαση αποστολής ελληνικών πυροσβεστικών σκαφών έγινε, μετά από αίτημα της αλβανικής κυβέρνησης, καθώς η γειτονική μας χώρα δεν διαθέτει στόλο αεροπυρόσβεσης, ούτε δυνατότητες πρόσβασης των οχημάτων σε δασώδεις περιοχές. Η αλβανική πλευρά έχει ζητήσει βοήθεια από τρίτες χώρες και, μέχρι στιγμής, έχει ανταποκριθεί μόνο η Ελλάδα.

Από χθες μαίνονται στη χώρα 25 ισχυρές εστίες φωτιάς, με τις μεγαλύτερες και τις πιο καταστρεπτικές να βρίσκονται στην περιοχή ανάμεσα στη Χειμάρρα και τον Αυλώνα. Είναι η πρώτη φορά που η Αλβανία αντιμετωπίζει τόσα πυκνά και ισχυρά μέτωπα πυρκαγιών.

Η Ελλάδα και παλιότερα είχε στείλει στην Αλβανία πυροσβεστικά αεροσκάφη, αλλά στις περιπτώσεις αυτές η αποστολή τους αφορούσε την πυρόσβεση πυρκαγιών στις ελληνικές μειονοτικές περιοχές.



Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ, Πρώτο Θέμα
Φώτο: Documedo

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου