7/8:Η δημοφιλέστερη πανσέληνος και μια δυνατή έκλειψη


Δυο εντυπωσιακά φαινόμενα τη Δευτέρα 7/8. Η δημοφιλέστερη πανσέληνος του θέρους και μια δυνατή μερική έκλειψη στον «απρόβλεπτο» Υδροχόο, σημειώνουν οι αστρολόγοι

Η πιο δημοφιλής πανσέληνος του καλοκαιριού και μια από τις «δυνατότερες» μερικές εκλείψεις της Σελήνης συνυπάρχουν τη Δευτέρα 7 Αυγούστου

Αποτέλεσμα, η «βραδιά πανσελήνου» να επιφυλλάσει ... δύο σε ένα. H πανσέληνος θα εμφανισθεί στις 22:11 ώρα Ελλάδας, ενώ η έκλειψη, που θα διαρκέσει σχεδόν δύο ώρες, θα έχει φθάσει στο αποκορύφωμά της λίγο πριν, στις 21:22 ώρα Ελλάδας. 


Τι ακριβώς συμβαίνει: 

Η σκιά της Γης αναμένεται να καλύψει περίπου το ένα τέταρτο (25%) της διαμέτρου της Σελήνης, ποσοστό που θεωρείται αρκετό για ένα εντυπωσιακό θέαμα. Σύμφωνα με τους αστρονόμους, για τους παρατηρητές από την Ελλάδα η έναρξη της μερικής φάσης της έκλειψης συμπίπτει περίπου με την ανατολή της Σελήνης. Ένα μικρό σκοτείνιασμα της Σελήνης θα είναι ήδη ορατό κατά την ανατολή της Σελήνης καθώς η παρασκιά της Γης θα καλύπτει ήδη ολόκληρο το σεληνιακό δίσκο.

Η ανατολή της Σελήνης θα γίνει στις 20:23 από κατεύθυνση ανατολική-νοτιοανατολική και η έναρξη έκλειψης της σκιάς λίγο αργότερα, στις 20:23. Η μέγιστη έκλειψη θα λάβει χώρα στις 21:22, ενώ το τέλος της έκλειψης σκιάς στις 22:18, λίγο μετά την εμφάνιση της πανσελήνου, οπότε η Σελήνη θα έχει πια βγει από την σκιά της Γης.


Πως μπορείτε να δείτε την έκλειψη 

Η «βραδιά πανσελήνου» της Δευτέρας, ως εκ τούτου, δεν επιφυλλάσσει μόνο το ολόγιομο φεγγάρι αλλά και την έκλειψη που θα γίνει λίγο νωρίτερα. Η παρατήρηση της έκλειψης μπορεί να γίνει με γυμνά μάτια, με κιάλια ή με ερασιτεχνικό τηλεσκόπιο, ενώ η φωτογράφησή της με απλή φωτογραφική μηχανή.


Δύο εκλείψεις τον Αύγουστο. Τι λένε οι αστρολόγοι 

Ο Αύγουστος θα είναι ο μήνας των εκλείψεων, αφού στις 21 του ίδιου μήνα θα ακολουθήσει μια ηλιακή έκλειψη, που, ωστόσο, δεν θα είναι ορατή από την Ελλάδα. Σύμφωνα με τους αστρολόγους, η έκλειψη της Δευτέρας 7 Αυγούστου θα γίνει στον Υδροχόο, τον πιο απρόβλεπτο πλανήτη, ενώ η έκλειψη της Δευτέρας 21 Αυγούστου θα γίνει κοντά στον σταθερό αστέρα Regulus που είναι, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, «ανεξάρτητος, μαχητικός, βίαιος, γενναίος, ειλικρινής». Τι μπορεί να σημαίνουν αυτά; Οι αστρολόγοι, τουλάχιστον, μιλούν για «ανακατατάξεις...» 

Περισσότερα: thetoc
Φώτο: Newsup

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου