Διεθνές σκακιστικό τουρνουα 2017 στον Αποκόρωνα



Την Παρασκευή στις 5.00μμ με τους αγώνες του 1ου γύρου, ξεκινά το Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά «Αποκόρωνας 2017», που συνδιοργανώνουν για τέταρτη χρονιά ο Όμιλος Αντισφαίρισης Χανίων, ο Δήμος Αποκόρωνα, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλάκσς.
Το Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά «Αποκόρωνας 2017», θα διεξαχθεί στο διάστημα 25 Αυγούστου έως 2 Σεπτεμβρίου στην Πλάκα Αποκορώνου με ελβετικό σύστημα 9 γύρων. Χρυσοί χορηγοί του τουρνουά είναι η ΕΤΑΝΑΠ ΑΕ και η Κατασκευαστική Εταιρία ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ενώ υπάρχουν συνολικά χρηματικά έπαθλα 5.000 ευρώ και ειδικά έπαθλα για τις κατηγορίες νέων αγοριών και κοριτσιών κάτω των 18, 16, 14, 12, 10 και 8 ετών.
Λίγες ημέρες πριν την έναρξη του τουρνουά έχουν δηλώσει συμμετοχή περισσότεροι από 110 σκακιστές, ανάμεσα τους 10 γκρανμαιτρ και 9 διεθνείς μαιτρ, γεγονός που ξεπερνά τις προσδοκίες των διοργανωτών και αποτελεί νέο ρεκόρ για τις σκακιστικές εκδηλώσεις της περιοχής. Αξίζει να σημειωθεί επίσης, πως για πρώτη φορά συμμετέχουν σκακιστές από 13 διαφορετικές χώρες: Ελλάδα, Ρωσία, Αρμενία, Αυστραλία, Αζερμπαϊζαν, Βέλγιο, Λευκορωσία, Βουλγαρία, Αγγλία, Ρουμανία, Σουηδία, Τουρκία, ΗΠΑ!
Αξίζει να σημειωθεί πως για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, συνεχίζεται η πολύτιμη χορηγία του πρακτορείου Status Tourism Agency εξασφαλίζοντας έτσι καθημερινά τη δωρεάν μεταφορά από τα Χανιά στην Πλάκα Αποκορωνου, όλων των σκακιστών από τα Χανιά που θα θελήσουν να συμμετάσχουν.









Πηγή

About viernes

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου