ΠΑΟΚ - Ολιμπίκ Ντόνετσκ 2-0


Έβαλε 2, έχασε τριπλάσια! Ένα ημίχρονο αρκούσε στον ΠΑΟΚ για να επιβληθεί με 2-0 της αδύναμης Ολιμπίκ Ντόνετσκ. Το γκολ του Μακ και η γκολάρα του Τσίμιροτ έκριναν την ρεβάνς της Τούμπας και στέλνουν τον Δικέφαλο ως ισχυρό στην κλήρωση της Παρασκευής! 


Ο Mad Mak είναι εδώ! Ο Σλοβάκος επέστρεψε στην Τούμπα, στο σπίτι του, με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο. Το δικό του γκολ έβαλε τον ΠΑΟΚ μπροστά στο σκορ και ήρθε ο Γκόικο Τσίμιροτ με την γκολάρα του να σφραγίσει την πρόκριση του «Δικεφάλου» στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Μπροστά σε 15.000 φίλους του, που αψήφησαν τον καύσωνα και επέλεξαν την Τούμπα από τις παραλίες της Χαλκιδικής, ο ΠΑΟΚ έκανε το χρέος του και θα είναι το μεσημέρι της Παρασκευής στην κλήρωση της Νιόν.

ΜΕ ΜΠΙΣΕΣΒΑΡ Ο ΠΑΟΚ

Ο Στανόγεβιτς είχε πει πως η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ θα είχε μια αλλαγή, σε σχέση μ’ αυτή που αγωνίστηκε πριν από μια εβδομάδα στο Κίεβο, κι αυτό έγινε με την παρουσία του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ στο αρχικό σχήμα.

Ο Ολλανδός πήρε τη θέση του Εβγέν Σάχοφ, ενώ οι υπόλοιποι δέκα ήταν οι ίδιοι με του πρώτου αγώνα στο «Βαλερί Λομπανόφσκι». Άλλαξε και ο σχηματισμός, από «4-3-3» σε «4-2-3-1», με τους ασπρόμαυρους να είναι στο ξεκίνημα του αγώνα πιο επιθετικοί.

Η Ρόμαν Σανζάρ παρέταξε στο χορτάρι της Τούμπας τους ίδιους έντεκα με το πρώτο ματς πριν από μια εβδομάδα, με σαφέστατη διάθεση να μείνουν πίσω από τη γραμμή της μεσαίας γραμμής και να βγαίνουν μπροστά με αιχμή δόρατος τον ταχύτατο Μόχα.

Ο ΜΑΚ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΜΕ ΓΚΟΛ!

Η πρώτη ευκαιρία του αγώνα ήρθε στο 17ο λεπτό από την κάθετη πάσα του Λέοβατς προς τον Πρίγιοβιτς στην πλάτη της ουκρανικής άμυνας, με τον Μακχαράτζε να σταματά τον Σέρβο φορ. Δύο λεπτά μετά ο Πρίγιοβιτς και πάλι έκανε την κίνηση στην παράλληλη σέντρα του Κάμπος και για λίγα εκατοστά δεν πρόλαβε να κάνει την επαφή με την μπάλα και να την στείλει στα δίχτυα.

Στο 24’ με μια αγαπημένη του κίνηση ο Ρόμπερτ Μακ επέστρεψε και πάλι στα γκολ με την ασπρόμαυρη φανέλα. Ο Μπίσεσβαρ είδε τον Σλοβάκο, ο οποίος πέρασε τον Κραβτσένκο και όποιον βρήκε στο δρόμο του, ανοίγοντας το σκορ στην Τούμπα. Από εκεί και πέρα όλα έμοιαζαν πιο εύκολα για τον ΠΑΟΚ…

Τα ανεβάσματα του Μάτος άφηναν άδεια και έρημη τη δεξιά πτέρυγα του «Δικεφάλου» κι αυτό εκμεταλλεύτηκε στο 33’ ο Χομούτοφ. Ευτυχώς για τους ασπρόμαυρους, στο φαρμακερό γύρισμα του Ουκρανού δεν βρέθηκε ούτε ένας παίκτης της Ολιμπίκ για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Ρέι.

Ήταν ένα διάστημα στο οποίο οι μεγάλες αποστάσεις στις τρεις γραμμές του ΠΑΟΚ δημιουργούσαν κενά και χώρους προκαλώντας δυσφορία στην κερκίδα, ενώ ο Μακ δύο φορές δεν έπαιξε σωστά (με τον Μπίσεσβαρ) σπαταλώντας δύο καλές προϋποθέσεις στην επίθεση.

Λίγο πριν από το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου ο Μπίσεσβαρ είδε υπέροχα τον Μακ, αυτός βρήκε με το κεφάλι τον Πρίγιοβιτς, αλλά και πάλι ο Σέρβος αστόχησε στο τετ α τετ με τον Μακχαράτζε. Κι αφού ο Πρίγιοβτς αστοχούσε στα δύο μέτρα από την εστία, ο Τσίμιροτ είπε να σκοράρει από τα 30-35 μέτρα και να κάνει το 2-0.

Η γκολάρα του Ερζεγοβίνου έδιωξε τα σύννεφα (και της παράτασης) πάνω από τον ουρανό της Τούμπας, βάζοντας τον ΠΑΟΚ στο β’ μέρος με το υπέρ του 2-0, που θα μπορούσε πολύ νωρίς στο β’ μέρος (53’) να γίνει και 3-0 αν ο Μπίσεσβαρ δε σημάδευε ψηλά πάνω από την εστία του Μακχαράτζε, μετά το γύρισμα του πεισματάρη Κάμπος.

Η αλλαγή του Μπίσεσβαρ με τον Πέδρο Ενρίκε, μπαίνοντας στο τελευταίο 25λεπτο του αγώνα, δεν άλλαξε πολλά πράγματα για τον ΠΑΟΚ. Ο Κάμπος πήγε κι έπαιξε ως «δεκάρι» και ο Βραζιλιάνος έγινε δεξιός χαφ.

Στο 85’ μια ακόμη μεγάλη ευκαιρία, τρίτη για τον Πρίγιοβιτς στο ματς, που πλάσαρε τον Μακχαράτζε, αλλά είδε τον Σαμπάνοφ να του παίρνει την μπουκιά μέσα από το στόμα…

Πηγή gazzetta.gr

About darky

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου