Βρέθηκε «εξωγήινη» μούμια με τρία δάκτυλα


Ένα σπάνιο εύρημα εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια ανασκαφών στην έρημο του Παράκας, στο Περού. Πρόκειται για μια "εξωγίηνη" μούμια μου θυμίζει αρκετά το ανθρώπινο σώμα, έχει ωστόσο και πολλές διαφορές...

Η μούμια που έχει ύψος 1.68 και οι αναλογίες της θυμίζουν τις αναλογίες του ανθρώπου. Ωστόσο, αυτό που διαφοροποιεί το μουμιοποιημένο αυτό σώμα από το ανθρώπινο, είναι ότι έχει τρία μακριά δάκτυλα, ένα επιμηκυμένο κρανίο, δεν έχει μύτη αλλά ούτε και μαλλιά.

Το μουμιοποιημένο κορμί που βρέθηκε κουλουριασμένο με τα τρία μακριά του δάχτυλα στο κάθε χέρι έγινε η αφορμή για μια ενδελεχή έρευνα, σε βάθος χρόνου, σε σχέση με την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους.

Το σώμα εξέτασε μια ομάδα ερευνητών με επικεφαλής τον Κονσταντίν Κορότκοφ, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης, τον Χοσέ ντε Χεσούς Μπενίτες, ιατροδικαστή της Εθνικής Ιατρικής Σχολής του Μεξικού και την καθηγήτρια Νατάλια Ζαλόζναγια, διευθύντρια του Ιατρικού Ινστιτούτου MIBS.

Η χρονολόγηση της μούμιας σύμφωνα με του επιστημονες υπολογίζεται μεταξύ 245 – 410 μ.Χ.

Το σώμα καλύπτεται από μια λευκή στρώση σκόνης που χρησιμοποιείται για να στεγνώσει το δέρμα και να διατηρήσει τα υπολείμματα, ενώ τα εσωτερικά όργανα είναι πιθανότατα άθικτα.

Οι θεωρίες συνομωσίας περί εξωγίηνων δίνουν και παίρνουν. Ωστόσο, οι επιστήμονες δεν αφήνουν περιθώρια για τέτοιες θεωρίες.

Η λεπτομέρεια του κρανίου εξηγείται επιστημονικά, αλλά και ιστορικά μέσα από παλαιότερα ευρήματα γνωστά ως «κρανία Παράκας» ηλικίας άνω των 3 χιλιάδων ετών τα οποία βρέθηκαν σε ένα νεκροταφείο του Παράκας. Οι επιστήμονες εξηγούν, λοιπόν, ότι κάποιες φυλές της νότιας Αμερικής συνήθιζαν να δένουν τα κεφάλια τους από βρεφική ηλικία μόνο και μόνο για να πάρουν αυτό το μακρόστενο σχήμα.




Πηγή: Cnn

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου