Ουζουνίδης: «Θέλουμε επιθετικό, εξτρέμ και εναλλακτικές»


Ο Μαρίνος Ουζουνίδης έκανε έναν μίνι απολογισμό της προετοιμασίας, ενώ ζήτησε τη στήριξη του κόσμου του Παναθηναϊκού


Οι δυσκολίες είναι πολλές, όμως ο Μαρίνος Ουζουνίδης και ο Παναθηναϊκός κατ' επέκτασιν έχει μάθει να ζει με αυτές. Η προετοιμασία στην Ολλανδία ολοκληρώθηκε και ο Έλληνας προπονητής μίλησε στους απεσταλμένους για τις προσθήκες που χρειάζονται ακόμα οι «πράσινοι» και ζήτησε στήριξη από τον κόσμο.

Αναλυτικά ο Ουζουνίδης δήλωσε:

Για τις προσθήκες που χρειάζεται και πως θα κινηθεί στην επιλογή των παικτών: «Ακόμα χρειαζόμαστε και επιθετικό και ακόμα έναν εξτρέμ και προσπαθούμε να βρούμε εναλλακτικές λύσεις και στα άκρα της άμυνας. Είναι από τις θέσεις που χρειαζόμαστε. Βέβαια, θέλουμε ενίσχυση κυρίως μπροστά. Αλλά, να δούμε, δεν είναι εύκολο να κάνεις μία τέτοια επιλογή. Προσπαθούμε να βρούμε την καλύτερη δυνατή και στο στυλ που θα ταιριάξουν όλοι οι παίκτες. Δεν μας νοιάζει να είναι το μεγάλο όνομα, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να συμπληρώνει τους υπόλοιπους, μαζί με τον Λουτσιάνο και τον Καμπέσας. Γενικά, πως θα ταιριάξει ο καθένας με το γκρουπ. Ο κόσμος μπορεί να θέλει ονόματα, αλλά εμένα με ενδιαφέρει να φτιάξω μια καλή ομάδα. Και για να γίνει αυτό, πρέπει ο κάθε παίκτης να έχει διαφορετικά στοιχεία από τον άλλο, ώστε να παρουσιάσουμε ένα πολύ καλό σύνολο.

Για την παρουσία του Άλτμαν στην προετοιμασία: «Σας είπα ότι για να γίνουν αυτές οι επιλογές, δεν έχω αμφιβολία για τις δυνατότητες των παικτών. Ο Άλτμαν πάλι καλά που έπαιξε έτσι, γιατί να σας πω την αλήθεια, περίμενα ότι θα ήταν πολύ πιο κουρασμένος από τα προηγούμενα παιχνίδια. Έχει έρθει δύο εβδομάδες στην ομάδα και έχει παίξει τρία παιχνίδια. Όπως καταλαβαίνετε, δεν είναι εύκολο. Περίμενα ότι θα είναι πολύ χειρότερα σήμερα. Παρόλα αυτά, έδειξε διάθεση, ξέρω τι ποιότητα έχει και μόλις προπονηθεί περισσότερο, θα γίνει πολύ πιο γρήγορος. Είναι ένα παιδί που έχει προσόντα και μακάρι να έχει την υπομονή και την εξυπνάδα να ακούσει και να μάθει».

Για το αν έμεινε ικανοποιημένος από τους παίκτες στα φιλικά: «Πολλές φορές λέμε να δούμε πράγματα, αλλά επειδή τα παιχνίδια είναι κοντά, αυτό που σε ενδιαφέρει είναι να μην αποκτάς προβλήματα. Από εκεί και πέρα, δοθήκαν ευκαιρίες σε πολλά παιδιά, να παίξουν και να πάρουν εμπειρίες. Για τον κόσμο μπορεί να σημαίνει πράγματα, αλλά για μένα όχι τόσο. Ξέρω τις δυνατότητες των παικτών, το ρόστερ δεν έχει αλλάξει σε τόσο μεγάλο βαθμό. Όταν θα έρθουν και οι νέοι παίκτες, τότε θα μπορούμε να πούμε περισσότερα πράγματα. Τους παίκτες που έχω, τους ξέρω και ξέρω ότι μπορούμε να έχουμε ένα καλό σύνολο και αυτό βλέπουμε στα παιχνίδια».

Για την απόδοση των νεαρών παικτών: «Οι μικροί έχουν στοιχεία, το έχουμε πει. Από αυτούς εξαρτάται. Αν έχουν μυαλό και εξυπνάδα, θα μπορέσουν να γίνουν καλύτεροι παίκτες».

Για τους κομμένους και την πιθανή χρησιμοποίηση τους: «Το κομμένοι δεν μου αρέσει σαν λέξη. Είναι παίκτες που τους έχουμε ζητήσει να βρουν ομάδα, γιατί με τις προσθήκες που θα έχουμε, θα είναι μεγάλος ο αριθμός στο ρόστερ. Αν βρεθεί λύση, καλώς, αν δεν βρεθεί, είναι παίκτες της ομάδας. Δεν μπορούμε να το αλλάξουμε».

Για τη στάση των οπαδών απέναντι στην ομάδα: «Το σημαντικό δεν είναι το πρόσωπο, είναι η ομάδα, ο Παναθηναϊκός. Θέλουμε τον κόσμο κοντά, ξέρουμε ότι υπάρχουν δυσκολίες, θα είναι μία δύσκολη περίοδος, αλλά όταν κάποιος αγαπάει κάτι, του συμπαραστέκεται στα δύσκολα. Θεωρώ ότι ο κόσμος θα είναι εκεί που πρέπει».

Πηγή gazzetta.gr
Share on Google Plus

About Giorgos Rusinov

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου