Το 'νησί του θανάτου': Το 7ο θύμα βρέθηκε μισοφαγωμένο από σαύρες


Η σειρά των μυστηριωδών θανάτων ξεκίνησε το 2014 και κρατεί μέχρι σήμερα, αμαυρώνοντας την εικόνα του τουριστικού παραδείσου

Τα κρυστάλλινα νερά και το εκπληκτικό πράσινο τοπίο χαρακτηρίζουν το νησί Κο Τάο στην Ταϊλάνδη, που θεωρείται παράδεισος για τους τουρίστες. Η εντυπωσιακή όμως, αυτή "βιτρίνα", έχει αμαυρωθεί τα τρία χρόνια, καθώς έχουν καταγραφεί αλλεπάλληλα κρούσματα μυστηριωδών θανάτων τουριστών.

Από το 2014 έως σήμερα έχουν χάσει τη ζωή τους εκεί επτά άτομα, με τα ερωτήματα για την κάθε περίπτωση, να είναι πολλά.

Μέσα σε όλα αυτά, μπλέκονται εκτιμήσεις για κάλυψη μιας εξέχουσας οικογένειας της τοπικής κοινωνίας, η ενοχοποίηση δύο νεαρών μεταναστών από τη Βιρμανία που εργάζονταν εκεί, ο περίεργος χειρισμός αποδεικτικών στοιχείων από πλευράς τοπικών αρχών και ο αμφιλεγόμενος παρατηρητικός ρόλος της μητροπολιτικής αστυνομίας της χώρας.

Το πιο πρόσφατο θύμα είναι η 30χρονη Elise Dallemange, η οποία βρέθηκε νεκρή στη ζούγκλα του νησιού, τον Απρίλιο, μισοφαγωμένη από σαύρες. Την τελευταία διετία, η 30χρονη έκανε ταξίδια στην Ασία, ήταν οπαδός του λατρευτικού κινήματος Sathya Sai Baba και ζούσε με έναν αυτοαποκαλούμενο γκουρού. Υποτίθεται ότι έφυγε από το Κο Τάο οκτώ μέρες πριν βρεθεί νεκρή, για να επιστρέψει στην πατρίδα της, το Βέλγιο.

Η αστυνομία ισχυρίστηκε ότι η 30χρονη αυτοκτόνησε δια απαγχονισμού, ωστόσο η μητέρα της πιστεύει ότι εμπλέκονται και άλλοι. Τα αποτελέσματα της αυτοψίας, όπως υποστήριξε, δεν της έχουν δοθεί ακόμα ενώ μια φωτιά, λίγες μέρες πριν εξαφανιστεί, έκαψε τρεις καλύβες, μεταξύ των οποίων και της κόρης της.

Το πτώμα της βρέθηκε από ντόπιους, να είναι μισοφαγωμένο από σαύρες, ανάμεσα σε βράχους. Οι αρχές, ωστόσο, είπαν στην οικογένειά της ότι την βρήκαν κρεμασμένη σε δέντρο, τρεις ημέρες πριν εντοπιστεί. Οι αποσκευές της, επίσης, είχαν φορτωθεί στο πλοίο, με το οποίο θα άρχιζε το μακρύ ταξίδι του γυρισμού στο σπίτι της.

Πνιγμοί, βιασμοί, θανατηφόρα χτυπήματα

Οι Βρετανοί Hannah Witheridge και David Miller δολοφονήθηκαν καθώς επέστρεφαν στα δωμάτια του ξενοδοχείου τους, τον Σεπτέμβριο του 2014. Το πτώμα της 23χρονης και του 24χρονου βρέθηκαν την επομένη. Διαπιστώθηκε ότι αμφότεροι έφεραν τραύματα στο κεφάλι ενώ η κοπέλα είχε βιαστεί.

Δύο νεαροί μετανάστες από τη Βιρμανία που εργάζονταν στο νησί, καταδικάστηκαν σε θάνατο για την υπόθεση. Συνελήφθησαν λίγη ώρα μετά το έγκλημα, αρχικά ομολόγησαν την ενοχή τους, ωστόσο μετά ανασκεύασαν, ισχυριζόμενοι ότι είχαν υποστεί βασανιστήρια.

Τον Ιανουάριο του 2016, νεκρός σε πισίνα, σε ξενοδοχείο βρέθηκε ο Βρετανός Luke Miller. Σύμφωνα με την έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας έγιναν γνωστά πριν λίγες εβδομάδες, δεν βρέθηκε "κανένα στοιχείο" ότι επρόκειτο για δολοφονία.
Εντοπίστηκε να επιπλέει στην πισίνα, με την αστυνομία να κάνει λόγο για πνιγμό και την οικογένειά του να αμφισβητεί το πόρισμα.

Τον Ιανουάριο του 2015, η Βρετανίδα Christina Annesley, 23 ετών, πέθανε, λίγες μέρες αφότου έφτασε στο νησό, έχοντας πάρει αντιβιοτικά για μια λοίμωξη που την ταλαιπωρούσε μαζί με αλκοόλ. Τοξικολογική εξέταση δεν έγινε ποτέ, σύμφωνα με την οικογένειά της ενώ δεν ανακρίθηκε ποτέ ένα άτομο που φαίνεται σε βίντεο, να φεύγει από το δωμάτιό της, λίγες ώρες πριν βρεθεί η σορός της.

Την Πρωτοχρονιά του 2014 ο Βρετανός Nick Pearson βρέθηκε να επιπλέει στη θάλασσα και κατά την αστυνομία πνίγηκε.

Τον Μάρτιο του 2017 η Ρωσίδα  Valentina Novozhyonova, 23 ετών, εξαφανίστηκε από τον ξενώνα που διέμενε και ακόμα αγνοείται. Ήταν προγραμματισμένο να φύγει στα μέσα Φεβρουαρίου. Λίγες μέρες μετά, ερευνήθηκε το δωμάτιό της και βρέθηκαν εκεί το κινητό της τηλέφωνο, το διαβατήριο και η φωτογραφική μηχανή της. Σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών ΜΜΕ, είχε πάει στο Κο Τάο για να κάνει ελεύθερη κατάδυση.

Την Πρωτοχρονιά του 2015, ο 29χρονος Γάλλος Dimitri Povse βρέθηκε κρεμασμένος σε μπανγκαλόου και ο θάνατός του θεωρήθηκε αυτοκτονία, αν και είχε τα χέρια του δεμένα πίσω. 

Καθηγητής εγκληματολογίας σε πανεπιστήμιο της χώρας αμφισβήτησε το συμπέρασμα των αρχών, υποστηρίζοντας ότι το θύμα ήταν μεθυσμένο σε τέτοιο βαθμό που δεν ήταν σε θέση να ελέγξει τον εαυτό του και να σφίξει τόσο σφιχτά το σχοινί, ώστε να κρεμαστεί. Το σχοινί, επίσης, που χρησιμοποιήθηκε στα χέρια και στο λαιμό του ήταν διαφορετικό ενώ οι μώλωπες που είχε το πτώμα, θα έπρεπε να είναι στο λαιμό και όχι στα χέρια.




Πηγή: Mirror

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου