Τρόμος στο Ιράν: Ένοπλη επίθεση στο Κοινοβούλιο - Βομβιστής αυτοκτονίας στο μαυσωλείο του Χομεϊνί


Τουλάχιστον επτά είναι οι νεκροί από τις δύο επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν στο πρωί της Τετάρτης (07/06), στην Τεχεράνη, με διαφορά λίγης ώρας. Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη.

Οι πληροφορίες για όσα συνέβησαν σήμερα στην Τεχεράνη είναι συγκεχυμένες.
Αρχικά, έγινε γνωστό ότι στην πρώτη επίθεση ένοπλος άνδρας εισέβαλε στο κτήριο του Κοινοβουλίου του Ιράν πυροβολώντας στους διαδρόμους.
Από την επίθεση, ανέφεραν οι πρώτες πληροφορίες, τραυματίστηκε θανάσιμα ένας φρουρός ενώ σύμφωνα με τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης υπάρχει αδιευκρίνιστος αριθμός τραυματιών. 

Ορισμένα πρακτορεία ειδήσεων έκαναν λόγο για έναν και μόνο ένοπλο στους χώρους του Κοινοβουλίου, ενώ άλλα αναφέρονταν σε τρεις άνδρες οπλισμένους με αυτόματα όπλα και περίστροφο.

Το πρακτορείο ειδήσεων Fars αναφέρει ότι αρκετά μέλη του Κοινοβουλίου υποστηρίζουν ότι οι πυροβολισμοί εντός του κτηρίου συνεχίζονται. «Ήταν τρεις οι δράστες με δύο Καλάσνικοφ κι ένα πιστόλι», φέρεται να έχει δηλώσει Ιρανός βουλευτής.

Το πρακτορείο Tansim, επικαλούμενο πηγές από το εσωτερικό του Κοινοβουλίου, μετέδωσε ότι οι ένοπλοι που εισέβαλαν στο κτήριο έχουν σκοτώσει επτά ανθρώπους και κρατούν τέσσερις ομήρους ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι όλες οι πόρτες του κοινοβουλίου έχουν κλείσει και ένας από τους δράστες έχει περικυκλωθεί από τις δυνάμεις ασφαλείας. 

Στη συνέχεια, η ιρανική τηλεόραση μετέδωσε ότι ένας άνδρας ανατινάχθηκε στον τέταρτο όροφο του κτηρίου την ώρα που οι ειδικές δυνάμεις πραγματοποιούσαν έφοδο κατά δύο ενόπλων που είχαν οχυρωθεί στον χώρο. 




Πηγή: newsbomb

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου