Παλαίωση κρασιού κάτω από τη θάλασσα!


Νέες πρωτοποριακές μεθόδους παραγωγής κρασιού χρησιμοποιεί ένα μοναδικό υποβρύχιο οινοποιείο στην Κροατία. To Edivo Vina είναι ένα καινοτόμο οινοποιείο βόρεια του Ντουμπρόβνικ που χρησιμοποιεί μια πρωτότυπη μέθοδο παλαίωσης των κρασιών του: 

Τα αφήνει τρεις μήνες κάτω από το έδαφος και μετά τα βάζει κάτω από το νερό για δύο χρόνια. Όπως υποστηρίζει ο οινοποιός, αυτός ο ανορθόδοξος τρόπος παλαίωσης του κρασιού στη θάλασσα αξιοποιεί τις τέλειες φυσικές συνθήκες θερμοκρασίας του νερού για να μειώσει τη θερμοκρασία του κρασιού.

Παράλληλα, θεωρεί ότι η «τέλεια ησυχία» της θάλασσας κάνει το κρασί ακόμα πιο ποιοτικό. Όσοι επιλέξουν το κρασί που φτιάχνεται στη θάλασσα, εκείνος τούς δίνει την ευκαιρία να βουτήξουν στο νερό, να δουν από κοντά και να εξερευνήσουν το ιδιότυπο οινοποιείο. 

Θα έχουν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη διαδικασία κάτω από το νερό, καθώς και να επιλέξουν το αγαπημένο τους μπουκάλι. Μάλιστα, στα ατού της επιχείρησης είναι η… πρωτότυπη συσκευασία, αφού όλα τα μπουκάλια είναι καλυμμένα με κοχύλια και κοράλλια!

About katiatser

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου