Αποκλειστικό: Βρεθήκαμε στη επίσημη πρεμιέρα της ταινίας Ξά μου και σας μεταφέρουμε το κλίμα.


Μετά τη θερμή υποδοχή της ταινίας στο 57ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης, την προβολή της στο 27ο Palm Springs International Film Festival, και το 11ο Los Angeles Greek Film Festival, η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της Κλειώς Φανουράκη, «Ξα μου» έρχεται από 15 Ιουνίου 2017 στους κινηματογράφους.

Πρωταγωνιστούν:

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΩΡΑΦΑΣ, ΣΟΦΙΑ ΧΙΛΛ, ΑΝΝΑ ΦΟΝΣΟΥ, ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ, ΖΩΗ ΧΩΡΑΦΑ, ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΣΔΟΥΚΟΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ, ΓΙΩΡΓΗΣ ΣΜΠΩΚΟΣ, ΚΑΛΛΙΡΟΗ ΚΑΡΑΜΑΝΟΥ, ΤΑΤΙΑΝΑ ΚΑΛΑΝΤΖΗ, ΓΙΩΡΓΗΣ ΜΑΝΩΛΑΚΗΣ, ΑΓΓΕΛΟΣ ΧΙΛΛ, ΜΑΝΟΣ ΠΕΤΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΟΥΠΕΙ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΟΡΦΑΝΟΣ, ΕΥΓΕΝΙΑ ΣΜΠΩΚΟΥ, ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΦΡΑΓΚΙΑΔΑΚΗΣ

Στο Τάλος Πλάζα έγινε η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας με τον κόσμο να εχει γεμίσει την αιθουσα και τους συντελεστές της ταινίας να είναι σχεδόν ολοι εκεί. Μετά το τέλος της παράστασης μίλησαν οι συντελεστές για αυτή την μοναδική εμπειρία τους. 

Η υπόθεση

Η απάντηση του Τζώνη στην ξαφνική απόλυσή του από διευθυντής ξενοδοχείου, μέσα στην οικονομική κρίση, είναι το να φτιάξει κι αυτός το δικό του σπήλαιο.  Από τη γυναίκα και τα παιδιά του όμως ως τους τυχαίους συνοδοιπόρους του στην Κρήτη, θα παρακινηθεί σε ανοίκεια, απρόοπτα και αναζωογονητικά βιώματα κοντά στη γη και τη φύση που ίσως τον φέρουν αντιμέτωπο με την ίδια τη δύναμη και τη θέληση του εαυτού του, με την «εξά» του  και με όλα όσα υπάρχουν γύρω μας και δεν τα βλέπουμε.

Με την κρητική γη ν΄αποτελεί όχι απλώς  πεδίο δράσης αλλά οργανικό κομμάτι της ταινίας και φέρνοντας στο μυαλό την «αλληγορία του σπηλαίου» του Πλάτωνα, το «ΞΑ ΜΟΥ»  δεν είναι μια ταινία για την ελληνική κρίση. Είναι μια αισιόδοξη ταινία για όλες τις κρίσεις, εκείνες που καταρρίπτουν τις σταθερές και μας αναγκάζουν να επανεφεύρουμε τον εαυτό μας και τις σχέσεις μας με τους ανθρώπους, τη γη… και τον κόσμο γύρω μας. 


Την παράσταση έκλεψαν ο Γιώργος Χωραφάς αλλά και ο Λευτέρης Ελευθερίου όπως και όλοι οι συντελεστές.


Share on Google Plus

About Γεώργιος Τσε

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου