Εκτός ελέγχου η κατάσταση στο Μενίδι. Πετροπόλεμος, χημικά, επίθεση σε σπίτια Ρομά και στα ΜΑΤ


Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της Δευτέρας, ξεκίνησε με τη συμμετοχή του δημάρχου, Γιάννη Κασσαβού, η πορεία κατοίκων του Μενιδίου, στον απόηχο του θανάτου του 11χρονου μαθητή από αδέσποτη σφαίρα, πριν μερικές μέρες. 

Περίπου 2.000-3.000 κάτοικοι ξεκίνησαν από την πλατεία Καράβου και έφτασαν στον σιδηροδρομικό σταθμό του προαστιακού στις Αχαρνές, όπου σε κοντινή απόσταση βρίσκονται οικισμοί Ρομά. 

Οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι είχαν προγραμματίσει να προχωρήσουν σε αποκλεισμό των γραμμών του τρένου. Τότε, μια ομάδα κουκουλοφόρων επιχείρησε να περάσει τις γραμμές του τρένου, προς τη μεριά όπου διαμένουν Ρομά, με τους αστυνομικούς να απαντούν με χρήση χημικών και κρότου λάμψης.

Κατά τις 22:00 οι διαδηλωτές έστησαν οδοφράγματα στην οδό Αριστοτέλους και Λιοσίων, πετώντας πέτρες και μολότοφ προς τα ΜΑΤ που τους απάντησαν με δακρυγόνα. 

Νωρίτερα σήμερα, ρομά με πανό συγκεντρώθηκαν στο Μενίδι, φωνάζοντας πως «δεν είναι δολοφόνοι» και αφού συλλυπήθηκαν την οικογένεια του 11χρονου, ζήτησαν να βρεθεί ο δολοφόνος του. Στο σημείο είχαν απλώσει ένα μεγάλο πανό το οποίο αναφέρει «δεν είμαστε δολοφόνοι, θέλουμε δικαιοσύνη, να βρεθεί ο φονιάς». 



Πηγή: www.mixanitouxronou.gr

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου