Σαν πρωταθλητής Ευρώπης ο Κριστιάνο


Mε δύο γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο η Πορτογαλία πέρασε από την Ρίγα, αφού επικράτησε 3-0 της Λετονίας. Νίκη και 6/6 για την Ελβετία 2-0 τα Νησιά Φερόε, ήττα σοκ για την Ουγγαρία 1-0 από την Ανδόρα. 

Με άνεση και στιλ η Πορτογαλία πέρασε από τη Ρίγα της Λετονίας και πήρε την 5η νίκη της σε έξι ματς για τον 2ο προκριματικό όμιλο της ευρωπαϊκής ζώνης. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ, τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε του πρώτου μέρους, για να έρθει ένα ακόμα γκολ στο 63’ που επί της ουσίας κλείδωσε τη νίκη για να έρθει ένα ακόμα γκολ στο 67’ από τον Αντριέν Σίλβα. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης με αυτό το τρίποντο έφτασε τους 15, όμως τρεις πόντους πιο μπροστά βρίσκεται η Ελβετία. 

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Κριστιάνο Ρονάλντο έφτασε στην 4η θέση των σκόρερς σε διεθνείς αγώνες αφού έφτασε τα 70 σε 137 συμμετοχές, έχοντας μπροστά του μόνο τον Πούσκας με 84, τον Κότσις με 75 και τον Κλόζε με 71. 

Οι Ελβετοί δεν συνάντησαν ιδιαίτερο πρόβλημα για να κάμψουν την αντίσταση των Νησιών Φερόε. Ο Γκρανίτ Τζάκα στο 36’ μετά από όμορφο συνδυασμό με τον Τζεμαϊλι άνοιξε το σκορ, ενώ στην εκκίνηση του δευτέρου μέρους, ο Σακίρι έχασε ευκαιρία, αλλά εξιλεώθηκε στη συνέχεια, αφού στο 59’ διαμόρφωσε το 2-0. 

Η Ουγγαρία έπεσε θύμα μεγάλης έκπληξης, αφού ηττήθηκε από την Ανδόρρα με 1-0 , με το γκολ που σημείωσε ο Ρεμπές στο 26ο λεπτό. 

Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής: 

Νησιά Φερόε – Ελβετία 0-2 
(36’ Τζάκα, 59’ Σακίρι) 

Λετονία – Πορτογαλία 0-3 
(41’, 63’ Ρονάλντο, 67’ Αντριέν Σίλβα) 

Ανδόρρα – Ουγγαρία 1-0 
(26’ Ρέμπες) 

Η βαθμολογία σε 6 ματς: 

Ελβετία 18 
Πορτογαλία 15 
Ουγγαρία 7 
Φερόε 5 
Ανδόρρα 4 
Λετονία 1 

Η επόμενη αγωνιστική: 
Ελβετία – Ανδόρρα 
Ουγγαρία – Λετονία 
Πορτογαλία – Νησιά Φερόε 

Πηγή sport-fm.gr

About darky

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου