H Τουρκία εκτόξευσε τον πρώτο δικό της βαλλιστικό πύραυλο


Την πρώτη δοκιμαστική εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς που έχει κατασκευαστεί εντός της χώρας πραγματοποίησε η Τουρκία στη Σινώπη, σύμφωνα με όσα είπε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Φικρί Ισίκ, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο ΑHaber.

"O δικός μας πύραυλος Bora βεληνεκούς 280 χιλιομέτρων εκτοξεύτηκε από τη Σινώπη χτυπώντας με επιτυχία στόχο στη Μαύρη Θάλασσα. Η Τουρκία φτιάχνει πια τους δικούς της πυραύλους, έχουμε αποκτήσει μεγάλη αυτοπεποίθηση και είμαστε περήφανοι γι' αυτό" τόνισε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας προαναγγέλλοντας και άλλες δοκιμές στο μέλλον.

Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία Roketsan, ο πύραυλος Bora είναι διαμετρήματος 610 χιλιοστών, έχει ακτίνα 280 χιλιομέτρων, φέρει εκρηκτική ύλη βάρους 470 κιλών και είναι ικανός να πλήξει κρίσιμους στόχους με μεγάλη ακρίβεια.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό ο τουρκικός αμυντικός κολοσσός Aselsan αναλαμβάνει μετά από συμφωνία με το Υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας την αναβάθμιση των αρμάτων μάχης Μ60Τ. Η συγκεκριμένη αναβάθμιση θα κοστίσει 125 εκατομμύρια δολάρια και οι παραδόσεις θα γίνουν σταδιακά μέχρι το τέλος του 2018.



Πηγή: hurriyetdailynews

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου