Καταιγίδες και χαλάζι την Τρίτη σε διάφορες περιοχές της χώρας

             
Για καταιγίδες που πιθανόν να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις, την Τρίτη αρχικά στην κεντρική Μακεδονία και από τις μεσημβρινές ώρες σε δυτική Μακεδονία, Ηπειρο, δυτική Στερεά και πιθανόν στη Θεσσαλία και τη δυτική Πελοπόννησο, κάνει λόγο σε έκτακτο δελτίο της η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, που μιλά για σταδιακή ύφεση των φαινομένων από τις βραδινές ώρες της 16ης Μαΐου.

Τη Δευτέρα, πτώση της θερμοκρασίας, λίγες νεφώσεις και σποραδικές βροχές και καταιγίδες στα βόρεια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού. Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Ειδικότερα, στην Αττική επικρατούν αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός ήταν αρχικά γενικά αίθριος, ενώ βαθμιαία αναπτύσσονται τοπικές νεφώσεις και αναμένονται σποραδικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι 3 με 4 και βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: αρχικά γενικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στη Μακεδονία.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικών διευθύνσεων με την ιδία ένταση.

Θερμοκρασία: από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι στα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά τις απογευματινές ώρες.

Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 12 ως 28 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι τοπικά θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά τις απογευματινές ώρες.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικών διευθύνσεων με την ιδία ένταση.

Θερμοκρασία: από 14 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Τρίτη 

Καιρός: στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνές.

Ανεμοι: στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 πρόσκαιρα στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ στρεφόμενοι το βράδυ σε βορειοδυτικούς. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση.


Πηγή: Τα Νέα

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου