Χαμός στο Σύνταγμα με επεισόδια και συλλήψεις. Έβαλαν φωτιά στο φυλάκιση του άγνωστου στρατιώτη



Βόμβες μολότοφ και αντικείμενα εναντίον της αστυνομίας εκτόξευσε μικρή ομάδα κουκουλοφόρων μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, την ώρα που βρίσκονταν σε εξέλιξη το συλλαλητήριο κόντρα στα νέα μέτρα.

Tα επεισόδια συνεχίστηκαν μπροστά από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία. Ομάδα κουκουλοφόρων που προσπάθησε να περάσει στο προαύλιο της Βουλής πέταξε πέτρες, μολότοφ και φωτοβολίδες στις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν με δακρυγόνα.

Η αστυνομία προσήγαγε δύο άτομα και συνέλαβε ένα, στην κατοχή του οποίου φέρεται να βρέθηκαν ένα σφυρί και ένα τσεκούρι.

Οι πρώτες μολότοφ εκτοξεύτηκαν ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη το συλλαλητήριο διαμαρτυρίας ενάντια στα μέτρα του πολυνομοσχεδίου που διοργάνωσαν στο Σύνταγμα η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, λίγο πριν από την ψηφοφορία στη Βουλή.

Σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ αναφέρει: «Η μαζική και ενωτική συμμετοχή των εργαζομένων στην 24ωρη γενική απεργία, αλλά και σε όλα τα προγραμματισμένα συλλαλητήρια θα είναι η δυναμική αντίδρασή μας στη συνέχιση των βάρβαρων και αδιέξοδων πολιτικών που υλοποιεί και αυτή η κυβέρνηση.

» Ο κόσμος της μισθωτής εργασίας μαζί με ολόκληρη την ελληνική κοινωνία θα συνεχίσει τον αγώνα ώστε να μπει οριστικό τέλος στις καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές».

Η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, στο πλαίσιο του συλλαλητηρίου στην πλατεία Συντάγματος, διοργάνωσε συναυλία με τη λαϊκή ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης».

Σε νέα συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις το απόγευμα της Πέμπτης, ημέρα ψήφισης των νέων μέτρων, είχε καλέσει και το ΠΑΜΕ. 

Συγκεντρώσεις και στη Θεσσαλονίκη

Συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας ενάντια στο πολυνομοσχέδιο πραγματοποιήθηκαν και στη Θεσσαλονίκη. Ένταση σημειώθηκε στη λήξη της μιας πορείας, κατά τη διάρκεια της οποίας, πήρε φωτιά από ρίψη μολότοφ μια μηχανή της τροχαίας.

Συγκέντρωση μπροστά στο Λευκό Πύργο διοργάνωσε η ΕΔΟΘ ΝΤ/ΑΔΕΔΥ και σε αυτήν παραβρέθηκαν εκτός από δημόσιοι υπάλληλοι και εργαζόμενοι του ευρύτερου δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, καθώς και μέλη εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων και κινήσεων (ΛΑΕ, ΕΠΑΜ, κ.α.). Άλλη συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου και πορεία με κατάληξη το ΥΜΑΘ πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ.

Μέλη της πρωτοβουλίας Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα της, κόμματα και κινήσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς (ΑΝΤΑΡΣΙΑ, ΚΚΕ Μ-Λ, Μ-Λ ΚΚΕ κ.α.) αντιεξουσιαστές, κ.α. συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα και πραγματοποίησαν πορεία με κατάληξη και πάλι την Καμάρα.

Μετά την ολοκλήρωση της πορείας, άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου έριξαν μικρό αριθμό μολότοφ στο οδόστρωμα στη συμβολή της Εγνατίας με την οδό Ιασωνίδου και μια από αυτές έπεσε σε μηχανή αστυνομικού της τροχαίας, η οποία ανεφλέγη και στη συνέχεια κατασβήστηκε άμεσα από συναδέλφους του, με πυροσβεστήρα, ενώ έσκασε πιθανώς από τη ζέστη και μια κροτίδα στα χέρια ενός αστυνομικού που έσπευσε να σβήσει τη φωτιά, χωρίς ο ίδιος να τραυματιστεί. Νωρίτερα, διαδηλωτές έκαψαν σημαία της Ε.Ε. στο Σιντριβάνι κι έβαλαν φωτιά σε ένα κάδο. 


Πηγή: Το βήμα 

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου