ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ: Τα αθάνατα (!) τριαντάφυλλα


Η ποικιλία των λουλουδιών που δίνουν ένα άλλο χρώμα στην ταινία «H Πεντάμορφη και το Τέρας» και ο γυάλινος θόλος που προσφέρει παράταση στη ζωή τους

Οταν, σε κάπως μικρότερη ηλικία, μαζί με τα παιδιά μας παρακολουθούσαμε την ταινία κινουμένων σχεδίων «H Πεντάμορφη και το Τέρας», ποτέ δεν πέρασε από τον νου μας η σκέψη ότι κάποτε το τριαντάφυλλο της ταινίας θα μπορούσε στο μέλλον να δημιουργηθεί και να πουλιέται στην πραγματικότητα!

Μια νέα ποικιλία «αιώνιων τριαντάφυλλων» θα ενθουσιάσει ανθρώπους κάθε ηλικίας, καθώς ζουν χωρίς να μαραθούν ή να πέσουν τα φύλλα τους από έξι μήνες έως πέντε χρόνια, όμως πρέπει να είναι προστατευμένα μέσα σε έναν γυάλινο θόλο, όπως συνέβη στο σενάριο της ταινίας «Η Πεντάμορφη και το Τέρας» της Disney.

[ Η αρχική ιδέα ήταν από την ταινία κινουμένων σχεδίων «Η Πεντάμορφη και το Τέρας»]

Ενδεχομένως η παραγωγή των εν λόγω τριαντάφυλλων -τα οποία ποικίλουν σε μέγεθος, σχέδιο και χρώμα- έγινε ακριβώς για να λανσαριστεί με την προώθηση της νέας ταινίας, η οποία ομολογουμένως εξαρχής είχε συγκινήσει ανθρώπους όλων των ηλικιών.
Πρόκειται για ένα ειδικό είδος λουλουδιών, που αναπτύχθηκαν σε σταθερές συνθήκες και για τη συντήρησή τους δεν απαιτείται πότισμα αλλά και καμία θεραπεία. Ολα τα τριαντάφυλλα φροντίζονται προσεκτικά με το χέρι: Η υγρασία εξατμίζεται από τα λουλούδια για να αντικατασταθεί από ένα διάλυμα με βάση τη γλυκερίνη, γι' αυτό παραμένουν τόσο όμορφα και αναμφισβήτητα αντέχουν στον χρόνο.

«Πιστό αντίγραφο»

Το αρχικό τριαντάφυλλο φτιάχτηκε έτσι σαν ένα κομψό πρωτότυπο ή «πιστό αντίγραφο» του αντίστοιχου άνθους από την ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney «Η Πεντάμορφη και το Τέρας», που λατρεύτηκε από όλους όταν πρωτοπαίχτηκε. Η εταιρία Roses For Ever, που το δημιούργησε, το θεωρεί ιδανικό όχι μόνο για να προσφερθεί ως δώρο στους αγαπημένους μας φίλους, που ομολογουμένως θα ένιωθαν υπέροχα αν δέχονταν ένα, αλλά και για την εσωτερική διακόσμηση!
Τι κάνει, όμως, τόσο διαφορετικό το συγκεκριμένο είδος τριαντάφυλλου, πέρα από τη μεγάλη διάρκεια ζωής του;

    Δεν απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα.
    Μεγαλώνει και επιβιώνει σε έναν γυάλινο θόλο.
    Δεν χρειάζεται το φως του ήλιου ούτε πότισμα.
    Δεν απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα.
    Φαίνεται το ίδιο εντυπωσιακό και ελκυστικό για διάστημα από έξι μήνες έως πέντε χρόνια, διατηρώντας παράλληλα τα αισθητικά και οπτικά ερεθίσματα της ζωής των λουλουδιών.
    Εχει ύψος 32 εκατοστά και πλάτος 21 εκατοστά.

Αυτά τα όμορφα λουλούδια, μερικά από τα οποία κοστίζουν έως και 4.000-5.000 δολάρια, μπορούν να ζήσουν για όσο διάστημα θέλουμε, ακόμη και τρία χρόνια, χωρίς τη δική μας ιδιαίτερη περιποίηση. Λέγεται ότι, αν τα λουλούδια διατηρούνται μέσα σε έναν γυάλινο θόλο, μπορούν να ζήσουν ακόμη και για πάντα!

Υπάρχουν ποικιλίες πολλών χρωμάτων για να διαλέξει κάποιος, καθώς και διαφορετικές αποχρώσεις, διαφορετικά σχέδια και μεγέθη. Το πιο δημοφιλές τριαντάφυλλο είναι μόνο το στέλεχος Bella, που δημιουργήθηκε πειραματικά σε ένα γυάλινο θόλο, το οποίο είναι διαθέσιμο σε 29 χρώματα και το κόστος για να το αποκτήσει κάποιος αρχίζει από τα 200 δολάρια.

Βέβαια, όσοι θέλουν τα «αθάνατα - μαγικά» τριαντάφυλλα μπορούν να βρουν μερικές φθηνότερες εναλλακτικές λύσεις, με κόστος μόλις 90 δολάρια, και αυτή η τιμή θεωρείται σχετικά φθηνή για τη μακροβιότητα και τα άλλα πλεονεκτήματα του άνθους.
Πόσο περίεργη στα αλήθεια αυτή η ιστορία που μοιάζει να είναι ένα λουλουδένιο παραμύθι!


About katiatser

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου