Ο πιο «καυτός» καφές!


Στο Bikini Beans Espresso σε Ουάσινγκτον και Αριζόνα οι καλλίγραμμες σερβιτόρες φορούν μόνο τα απαραίτητα

Τα κορίτσια του Bikini Beans Espresso στην Ουάσινγκτον σερβίρουν καφέ μετά οφθαλμόλουτρου.

Το επιχειρηματικό μοντέλο με τον ενδυματολογικό κώδικα «Μπικίνι», που ισχύει για τις καλλίγραμμες και καλλίπυγες νεαρές σερβιτόρες στα δύο καφέ της εταιρίας σε Ουάσινγκτον και Αριζόνα και προβλέπει μόνο βρακάκι ή μονοκίνι και καλύπτρες στις θηλές -έτσι, για να τηρούνται τα προσχήματα και να διαφυλάττεται η σεμνότητα-, στέφεται ήδη με επιτυχία.

Η προσέλευση των πελατών γένους αρσενικού χαρακτηρίζεται «κατακλυσμιαία», ενώ τα πέντε αστέρια, με τα οποία βαθμολογήθηκε στον κατάλογο Yelp, και οι χιλιάδες οπαδοί στα κοινωνικά δίκτυα επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς των ιδιοκτητών.
Ωστόσο, υπάρχουν και αυτοί που δεν μπορούν να πάνε με τίποτα κάτω τον «αποκαλυπτικό» καφέ. Ο δημοτικός σύμβουλος στην Ουάσινγκτον Μάικ Φέιγκαν κατηγόρησε την εταιρία για εκμετάλλευση των γυναικών, θεωρώντας ότι είναι ένα βήμα πίσω στην ισότητα των φύλων, και προσπάθησε ανεπιτυχώς να επιβάλει περιορισμούς.

Το πρόβλημα του Φέιγκαν

Για τον Φέιγκαν «το πρόβλημα δεν ήταν σε αυτό που βλέπουμε, αλλά στο να εξηγήσουμε σε παιδιά οκτώ, επτά ή πέντε ετών, γιατί υπάρχουν γυναίκες χωρίς πουκάμισα να σερβίρουν καφέ και γιατί υπάρχουν άνθρωποι στην ουρά για να πάρουν αυτόν τον καφέ».

Ομως, η όμορφη ιδιοκτήτρια του καφέ στην Ουάσινγκτον Κάρλι Τζο, η οποία πρώτη δίνει το παράδειγμα σε επίπεδο dress code στις μπαρίστας, υποστηρίζει ότι στόχος του concept είναι η χειραφέτηση των γυναικών, αλλά και να αισθάνονται καλά με τον εαυτό τους.

«Οι γυναίκες έχουν παντού το δικαίωμα να ψηφίζουν, να είναι ομοφυλόφιλες, να είναι επιτυχείς ηγέτες ή ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, ή να βάζουν ακόμη και υποψηφιότητα για πρόεδροι!
Εχουμε το δικαίωμα να εργαζόμαστε με χάρη, εμπιστοσύνη και αξιοπρέπεια, ανεξαρτήτως αν φοράμε επαγγελματικό κοστούμι ή μπικίνι» δήλωσε χαρακτηριστικά. Οπότε ο καφές θα παραμείνει... καυτός!

About katiatser

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου