Έσωσε δύο παιδιά από τις φλόγες και απελαύνεται


Ένας άνθρωπος που έσωσε δύο παιδιά στη Βρετανία από μια πυρκαγιά ενημερώθηκε ότι πρέπει να φύγει από τη χώρα.

Ένας άνθρωπος που έσωσε δύο παιδιά από μια πυρκαγιά στη Βρετανία ενημερώθηκε ότι πρέπει να εγκαταλείψει τη χώρα...

Ο λόγος για τον 46χρονο Ρόμπερτ Τσιλόβα από τη Ζιμπάμπουε, ο οποίος εγκωμιάστηκε για την ανδρεία του από τις αρχές όταν έτρεξε στο φλεγόμενο σπίτι του γείτονά του στο Μάνσεστερ στις 10 Φεβρουαρίου.

Ο Τσιλόβα, που βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο από το 2001, κατάφερε να σώσει ένα αγόρι και ένα κορίτσι λέγοντάς τους να πέσουν στην αγκαλιά του και τα κουβάλησε έξω από το φλεγόμενο κτίριο. Η μεγαλύτερη αδελφή τους είχε ήδη πηδήσει από ένα παράθυρο, ωστόσο οι παππούδες τους δεν κατάφεραν να σωθούν από τις φλόγες. 

Ωστόσο, τώρα αντιμετωπίζει τον κίνδυνο απέλασής του στην Αφρική, όπου φοβάται για την ασφάλειά του, αφού αξιωματούχοι της υπηρεσίας μετανάστευσης τον ενημέρωσαν ότι η αίτησή του για άσυλο στη Βρετανία δεν έχει τύχη απάντησης. «Αν κάποιος δεν έχει ανάγκη την προστασία μας πρέπει να αποχωρήσει από τη Βρετανία» τόνισε το αρμόδιο γραφείο. 

Ο 46χρονος Ζιμπαμπουανός κινδυνεύει και με έξωση, καθώς η υπηρεσία μετανάστευσης που του είχε παραχωρήσει το σπίτι όπου έμενε του ζήτησε να αποχωρήσει από αυτό έως τις 11 Μαρτίου.

«Είναι χαστούκι στο πρόσωπο» ανέφερε χαρακτηριστικά για την αντιμετώπισή του ο Τσιλόβα που το όνειρό του για παραμονή στη Βρετανία φαίνεται πως τελειώνει εδώ, παρά την ηρωική του πράξη…



Πηγή: skai.gr

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου