Χειρούργησαν κρατούμενο χωρίς να του αφαιρέσουν τις χειροπέδες


Αυτό καταγγέλλουν οι συγκρατούμενοί του στις φυλακές της πόλης - Ο 25χρονος ήταν αναγκασμένος επί μία ώρα να έχει τα χέρια του σηκωμένα ψηλά, ενώ έβλεπε την διαδικασία γιατί δεν είχαν τοποθετήσει ούτε το ειδικό διαχωριστικό

Κρατούμενοι στις φυλακές της Πάτρας καταγγέλλουν τους γιατρούς του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της πόλης, στο Ρίο, πως χειρούργησαν συγκρατούμενό τους, χωρίς να του αφαιρέσουν τις χειροπέδες. 

Όπως αναφέρουν σε επιστολή τους που δόθηκε στην δημοσιότητα, ο 25χρονος κρατούμενος μεταφέρθηκε για επέμβαση στην κοιλιακή χώρα στο νοσοκομείο του Ρίου στην Πάτρα. Εκεί, κατά τη διάρκεια της επέμβασης που έγινε με τοπική αναισθησία και διήρκεσε περίπου μία ώρα, ήταν αναγκασμένος να φορά τις χειροπέδες και έτσι να κρατά τα χέρια του ψηλά, σε στάση «προσευχής», αφού δεν μπορούσε να τα ακουμπήσει πουθενά. 

Παράλληλα, καταγγέλλουν πως ο άντρας παρακολούθησε όλη τη διαδικασία γιατί δεν είχε τοποθετηθεί το ειδικό διαχωριστικό που καλύπτει τις ενέργειες των γιατρών. 

«Λυπούμαστε που ένα μάτσο μορφωμένοι επιστήμονες, γιατροί με πιστοποιημένη γνώση, επέτρεψαν στον εαυτό τους να χειρουργήσει έναν ασθενή (πρώτα απ' όλα) και έπειτα κρατούμενο, με δεμένα χέρια σηκωμένα ψηλά», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή.


Πηγή: Πρώτο Θέμα
Share on Google Plus

About Γεώργιος Τσε

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου