Το Παρίσι αποκτά επιτέλους το δικό του μουσείο Μόδας


Στο Palais Galliera, το οποίο ήδη φιλοξενεί εκθέσεις μόδας και με νέα πτέρυγα αφιερωμένη στην Κοκό Σανέλ.

Η πρωτεύουσα του στιλ αποκτά το δικό της μουσείο μόδας. Θα είναι το πρώτο μουσείο αποκλειστικά αφιερωμένο στον κόσμο της μόδας, αφού είναι και το βαρύ πυροβολικό της χώρας στην κατασκευή της εικόνας της σε όλο τον κόσμο.


Το Palais Galliera, η οποία έχει ήδη φιλοξενεί περιοδικές εκθέσεις σχετικά με μεγάλους σχεδιαστές τα τελευταία τέσσερα χρόνια, θα γίνει ένα μόνιμο μουσείο μόδας , είπε η δήμαρχος της πόλης Anne Hidalgo.


Με τη βοήθεια και την οικονομική ενίσχυση του οίκου Σανέλ, θα δημιουργεί μια νέα πτέρυγα στον περιστύλιο χώρο της γκαλερί αξίας 5,7 εκατομμυρίων ευρώ. Η νέα πτέρυγα θα ανοίξει το 2019 και θα έχει το όνομα της ιδρύτριας της Σανέλ Gabrielle "Coco" Chanel.



Το Μουσείο Μόδας στο Παρίσι θα είναι επίσης ανοιχτό όλο το χρόνο και θα προσφέρει ένα ταξίδι μέσα από την ιστορία της μόδας, από τα κοστούμια του 18ου αιώνα μέχρι σήμερα. «Το Παρίσι είναι υπερήφανο που είναι σε θέση να ανοίξει αυτό τον εξαιρετικό χώρο, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι είναι το σπίτι της μόδας», πρόσθεσε η Hidalgo. Το μουσείο βρίσκεται στη Δεξιά Όχθη του Σηκουάνα, απέναντι από το Palais de Tokyo, όπου γίνεται κάθε χρόνο και το Paris Fashion Week.



About Unknown

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου