Ο Πάσσαρης θέλει να γίνει μοναχός (!) στο Αγιον Ορος


Από πιστολέρο που σκόρπιζε τον θάνατο θέλει να γίνει... μοναχός στην υπηρεσία του Θεού ο μακελάρης Κώστας Πάσσαρης, ο οποίος δηλώνει μέσα από το κελί του, στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Ρουμανίας, ότι έχει μετανοήσει για όσα έκανε και δεν διστάζει να ζητήσει... άφεση αμαρτιών από τις οικογένειες των θυμάτων του!

Ο διαβόητος κακοποιός, ο οποίος είχε σκορπίσει ρίγη τρόμου με τα εγκλήματά του, για τα οποία αποκλήθηκε «θηρίο των Βαλκανίων», έδωσε μια αποκαλυπτική τηλεφωνική συνέντευξη-εξομολόγηση στην εκπομπή του Σκάι «Δικογραφίες», μέσα από τις φυλακές της περιοχής Κραϊόβα, όπου κρατείται τα τελευταία 15 χρόνια.

Μέσω αυτής, ζήτησε συγγνώμη από τους συγγενείς των πέντε ανθρώπων που δολοφόνησε και επανέλαβε ότι η στροφή που έχει κάνει προς τη θρησκεία τον βοήθησε να αλλάξει διά παντός τον τρόπο σκέψης του:

«Εχουν αλλάξει πλέον τα πράγματα. Αλλες οι αρχές μου τώρα. Πλησίασα τον Θεό και αυτό με άλλαξε. Είναι υποχρέωσή μου να βρίσκομαι εδώ που είμαι και δεν κατηγορώ κανέναν...» ανέφερε ο 42χρονος ισοβίτης και πρόσθεσε: «Οταν ξαναγυρίσω στην Ελλάδα, θέλω να αναλάβω τις ευθύνες μου. Να ζητήσω συγγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων. Θέλω να τους πω πως λυπάμαι για ό,τι έγινε» ισχυρίστηκε.

Στη συνέχεια της συνέντευξής του, ο Πάσσαρης αναφέρθηκε στη ευεργετική σχέση που διατηρεί με τον πνευματικό του:

«Με έχει αλλάξει η επαφή μου με τον πατέρα Γερβάσιο. Είμαι ένας άλλος άνθρωπος, πλέον, διαφορετικός από πριν. Οι άνθρωποι αλλάζουν. Με έχει φέρει κοντά στον Θεό. Μου έδωσε αγάπη. Πήρα πολύ περισσότερη αγάπη. Τόση, που ίσως δεν την άξιζα...» δήλωσε και κατέληξε ότι ο μεγαλύτερος φόβος του είναι μήπως στενοχωρήσει τον Θεό:

«Ξέρω ότι είμαι στη φυλακή, αλλά κάποια στιγμή θα ήθελα να πάω στο Αγιον Ορος και να γίνω μοναχός. Αλλά πρώτα πρέπει να κλείσω τους λογαριασμούς μου με την κοινωνία»!

Ληστείες και βιαιοπραγίες

Αν και στις τωρινές τοποθετήσεις του ο Πάσσαρης εμφανίζεται ως φιλήσυχος κρατούμενος, ο οποίος γράφει ποιήματα και προσεύχεται μέσα στη φυλακή, δεν είναι εύκολο να ξεχαστεί ότι είχε χαρακτηριστεί ένας από τους πλέον σκληρούς κακοποιούς που έχουν δράσει ποτέ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με πλούσιο βιογραφικό σε ένοπλες ληστείες, κλοπές και βιαιοπραγίες.

Η «δίψα» του για αίμα και εκδίκηση τον έκανε στις 16 Φεβρουαρίου 2001 να πυροβολήσει εν ψυχρώ και να σκοτώσει δύο αρχιφύλακες του Τμήματος Μεταγωγών και να τραυματίσει σοβαρά έναν σωφρονιστικό υπάλληλο, οι οποίοι τον συνόδευαν, για να αποδράσει από το Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς».

Τη λίστα θυμάτων του συμπλήρωσαν μετά την απόδρασή του η Βουλγάρα ιερόδουλη Μπλάνκα Σλάβτσεβα, αλλά και ο ιδιοκτήτης και ένας υπάλληλος ανταλλακτηρίου συναλλάγματος στο Βουκουρέστι, όπου είχε καταφύγει.

About katiatser

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου