Του επιτέθηκε ο πρώην της συντρόφου του με οξύ ενώ κοιμόταν


Σοκ προκαλεί η είδηση ότι μια 51χρονη γυναίκα στην Βρετανία διέταξε τον πρώην της να επιτεθεί με οξύ στον 31χρονο σύντροφό της, όσο αυτός κοιμόταν. Το αποτέλεσμα ήταν ο τελευταίος να υποστεί μόνιμη τύφλωση και να παραμορφωθεί.

Οι επιθέσεις με οξύ κατά ερωτικών συντρόφων αποτελεί συχνό φαινόμενο, ιδίως στην Μέση Ανατολή, όμως στις περισσότερες περιπτώσεις τα θύματα είναι γυναίκες. Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι την υπόθεση φαίνεται να ενέπνευσε η αυτοβιογραφία μιας γυναίκας που επιβίωσε από μια τέτοιου είδους επίθεση.

Πιο συγκεκριμένα, η 51χρονη Κέιτι Λεόνγκ κατηγορείται ότι σχεδίασε την δολοφονία του συντρόφου της, Ντάνιελ Ροτάριου, έχοντας μάλιστα για συνεργό τον πρώην εραστή της, τον 46χρονο Μαρκ Κάμινγκς. Ο τελευταίος φέρεται να ζήλευε παράφορα τον 31χρονο Ροτάριου και ακολούθησε με προθυμία τις διαταγές της 51χρονης.

Σύμφωνα με την μαρτυρία του Ροτάριου, ο ίδιος είχε την ημέρα της επίθεσης μια διαφωνία με την Λεόνγκ και στην συνέχεια αποκοιμήθηκε στην κρεβατοκάμαρά τους. Λίγες ώρες αργότερα, κάποιος τράβηξε τα σκεπάσματα και τον περιέλουσε με ένα υγρό που στην αρχή νόμιζε πως ήταν βραστό νερό. Όπως αποδείχτηκε, ήταν 96% καθαρό θειικό οξύ.

«Νόμιζα ότι ονειρευόμουν όταν άνοιξα τα μάτια μου και τα έκλεισα ξανά», είπε.

Αυτό που προκαλεί αίσθηση είναι το γεγονός ότι στο διαμέρισμα της Λεόνγκ εντοπίστηκε ένα αντίτυπο του βιβλίου «Beautiful» της Κέιτι Πάιπερ. Η τελευταία είχε δεχτεί επίθεση με οξύ το 2008 από τον πρώην σύντροφό της και έναν φίλο του. Η ίδια έχει κάνει σειρά από επεμβάσεις για την αποκατάσταση του προσώπου της, ενώ έχει ιδρύσει έναν οργανισμό για την παροχή βοήθειας σε άλλα θύματα τέτοιου είδους επιθέσεων. 

Share on Google Plus

About Katerina Tservaki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου