«Έμαθα να ζω με την καγκελάριο»: Δείτε την Πολωνίδα λογίστρια-σωσία της Μέρκελ!


Οι κινήσεις της θυμίζουν την Γερμανίδα καγκελάριο. Τα χέρια της κάνουν την χαρακτηριστική κίνηση ενώνοντας τα δάχτυλα, ακόμη και ο τρόπος που διορθώνει τα μαλλιά της είναι ακριβώς ο ίδιος με αυτόν της Άνγκελα Μέρκελ.

Η ντουλάπα της αποκαλύπτει αμέτρητα παπούτσια, σακάκια σε όλα τα χρώματα, τσάντες και κολιέ. Πολλά σε αυτό το σπίτι στην περιοχή της Κολωνίας θυμίζουν την καγκελάριο. Ωστόσο, το κουδούνι γράφει Ούρσουλα Νάβα-Βανέτσκι.

Ποιος θα το έλεγε ότι η λογίστρια από την Πολωνία, που μετανάστευσε στη Γερμανία το 1985, θα καταλήξει μια μέρα να γίνει η πιο περιζήτητη σωσίας της Μέρκελ, με εμφανίσεις σε κοινωνικές εκδηλώσεις, αλλά και στην τηλεόραση.

Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, η καριέρα της κυρίας Βανέτσκι ξεκίνησε μάλλον τυχαία. «Ήταν απόκριες και ήθελα να φορέσω ένα ινδικό σάρι» λέει η ίδια. Όμως, το ταχυδρομείο καθυστέρησε και το ρούχο δεν έφτασε εγκαίρως. «Στάθηκα μπροστά στον καθρέφτη. Δεν είχα άλλη επιλογή από το να "ντυθώ" καγκελάριος» θυμάται.

Στη συνέχεια άρχισε να στέλνει αιτήσεις σε πρακτορεία σωσιών. Μέχρι που ένα πρακτορείο την ανέλαβε και σήμερα οι άνθρωποι την χαιρετούν στο δρόμο και της ζητούν να βγουν σέλφι.

Ήταν πάντα πολιτικοποιημένη, ωστόσο πιστεύει ότι το «αξίωμα» την άλλαξε: «Το να είμαι σωσίας επηρέασε την εξέλιξή μου διανοητικά, αλλά και πολιτικά». Έμαθε να ζει με την «καγκελάριο», όπως λέει. Στις εμφανίσεις της δέχεται συνεχώς συμβουλές για το πώς θα πρέπει να κατευθύνει τη χώρα.

Ωστόσο, την περίοδο που η προσφυγική κρίση είχε πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις στη Γερμανία, απέφευγε τις εμφανίσεις: «Απέφευγα τις εκθέσεις και τις εκδηλώσεις γιατί φοβόμουν ότι θα με κοιτούν επίμονα. Και ένιωθα ασφαλής που με συνόδευε ο σύζυγός μου».

Πάντως, η σωσίας δεν θέλει να σε καμία περίπτωση να χαλάσει τη φήμη της πραγματικής καγκελάριου. Έτσι, συχνά αρνείται εμφανίσεις σε σατιρικές εκπομπές που είναι γνωστές για τον ιδιαίτερα προκλητικό χαρακτήρα τους.

Ωστόσο, δέχθηκε να φωτογραφηθεί από τη διάσημη φωτογράφο Άλισον Τζάκσον σε δήθεν προσωπικές στιγμές με τον σωσία του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ για λογαριασμό των εφημερίδων «Le Monde» και «Die Zeit». Η εν λόγω έκδοση έγινε σε λίγες ώρες ανάρπαστη.

Μια λεπτομέρεια όμως την προδίδει. Η πολωνική προφορά της. Αλλά και αυτό καταφέρνει να το δικαιολογήσει με μαεστρία, λέγοντας ότι στο σπίτι οι γονείς μιλούσαν πάντα γερμανικά με πολωνική προφορά, καθώς έχει πολωνικές ρίζες. 

Όντως, ο παππούς της Μέρκελ λεγόταν Καζμίρτσακ και καταγόταν από το Πόζναν. Όταν η Βανέτσκι το λέει αυτό, χαμογελάει και χαμηλώνει το βλέμμα. Όπως ακριβώς η καγκελάριος...Share on Google Plus

About ermioni drakakaki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου