Σοκ! «Λουκέτο» σε στέγη αναπήρων


Πορεία διαμαρτυρίας των εργαζομένων στο ίδρυμα χρόνιων παθήσεων στον Σκαραμαγκά, που κλείνει

Στον δρόμο θα μείνουν -έπειτα από 28 χρόνια- τα παιδιά με βαριές αναπηρίες, που δίνουν καθημερινή μάχη μαζί με τους γονείς και τα αγαπημένα τους πρόσωπα στο ίδρυμα χρόνιων παθήσεων στον Σκαραμαγκά, το οποίο βάζει λουκέτο με απόφαση της κυβέρνησης!

Οι εργαζόμενοι, που βρέθηκαν αντιμέτωποι με τη θλιβερή πραγματικότητα, συγκεντρώθηκαν χθες στο υπουργείο Εργασίας μαζί με τα παιδιά τους και άτομα με αναπηρία αναζητώντας μία λύση για να παραμείνει σε λειτουργία. Οπως κατήγγειλαν, η κυβέρνηση κλείνει το ίδρυμα γιατί επιβάλλεται, βάσει Μνημονίου, να μειωθεί η χρηματοδότηση των δημόσιων κοινωνικών δαπανών κατά 50%! Ομως, τι θα απογίνουν τα παιδιά που φιλοξενούνται στο ίδρυμα;

«Κυβέρνηση και διοίκηση ισχυρίζονται στους γονείς πως θα μεταφέρουν τα παιδιά σε άλλο χώρο, στις εγκαταστάσεις του παλιού Λοιμωδών. Αφού υπάρχει άλλος χώρος για τη μεταφορά των παιδιών, γιατί δεν αξιοποιείται για την περίθαλψη βαριά αναπήρων, που είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους;» διερωτώνται γονείς και κηδεμόνες ατόμων με αναπηρία.

«Αλλη μία φορά το κράτος δείχνει την αναλγησία του απέναντι στους αναπήρους, κλείνοντας έναν ακόμη ζωτικό χώρο, που θα έπρεπε να διατηρηθεί. Αυτού του είδους οι χώροι θα έπρεπε να αυξηθούν για να βοηθήσουν τα άτομα με αναπηρία και να υπάρξει όσο το δυνατόν καλύτερη περίθαλψη για τους αναπήρους και τις οικογένειές τους. Καλούμε τα παιδιά και τις οικογένειές τους να βάλουν πλάτη για να σταματήσει αυτό το έγκλημα» δηλώνει στην «Espresso» o Γιώργος Κουμαντάς, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Αναπήρων.

«Τα παιδιά ζουν 28 χρόνια σε αυτό το ίδρυμα, που διαθέτει μεγάλους και φωτεινούς χώρους και όλες τις προδιαγραφές για όμορφη και άνετη διαβίωσή τους. Πέρα από το γεγονός πως υπάρχει μια ανεξήγητη και σταδιακή διακοπή της συντήρησης του κτιρίου, το κλείσιμο γίνεται για λόγους συρρίκνωσης. Τα παιδιά δεν ζουν ανθρώπινα σε άλλα ιδρύματα, που δεν διαθέτουν προσωπικό. Πώς θα καλυφθούν οι ανάγκες;» δήλωσε ο εκπρόσωπος των γονέων στο θεραπευτήριο χρόνιων παθήσεων Σκαραμαγκά Γιώργος Γεωργούλας.

About katiatser

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου