Συναλλαγές με «πλαστικό χρήμα» κάνουν πια οι 7 στους 10 Ελληνες


Η επιβολή περιοριστικών ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων από το καλοκαίρι του 2015 μπορεί να έθεσε «φραγή» στην κυκλοφορία των χαρτονομισμάτων, ωστόσο αύξησε σημαντικά τη χρήση του «πλαστικού χρήματος» από τη συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησαν το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΙΝΕΜΥ ΕΣΕΕ) και η εταιρεία Public Issue -στο διάστημα 6-13 Μαρτίου σε πανελλαδικό δείγμα 1.002 ατόμων- επτά στους δέκα Ελληνες (68%) δηλώνουν ότι χρησιμοποιούν «πλαστικό χρήμα» για τις συναλλαγές τους.

Πιο δημοφιλής είναι η χρεωστική κάρτα -η οποία χρησιμοποιείται από το 61% των Ελλήνων-, ακολουθεί με μεγάλη διαφορά η πιστωτική (21%), ενώ σχεδόν άγνωστη στους Ελληνες είναι η προπληρωμένη κάρτα καθώς τη χρησιμοποιεί μόλις το 6% των ερωτηθέντων.

Από τους χρήστες χρεωστικών καρτών, το 65% αυτών τη χρησιμοποιεί πολύ συχνά και πιο συγκεκριμένα το 25% σε καθημερινή βάση και το 40% μία με τρεις φορές την εβδομάδα. 
Αναφορικά με τους χρήστες πιστωτικών καρτών, μόλις το 14% τη χρησιμοποιεί καθημερινά, το 28% μία έως τρεις φορές εβδομαδιαίως και το 29% μία με τρεις φορές σε μηνιαία βάση.

Σχετικά με τα βασικά μειονεκτήματα από τη χρήση «πλαστικού χρήματος», το 46% αναφέρεται στον κίνδυνο που έχουν τα προσωπικά τους δεδομένα και το 40% στο γεγονός ότι «όταν πληρώνει κανείς με κάρτα, δεν ξέρει τι ξοδεύει».

Πηγή: Έθνος
Share on Google Plus

About Γεώργιος Τσε

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου