Θησαύριζαν από το «σπάσιμο» επιταγών στο κύκλωμα τοκογλυφίας! Συνελήφθη και ο «εγκέφαλος»! ΠΑΝΩ από 600.000 ευρώ ΜΕΤΡΗΤΑ


Παρουσιάστηκε πριν από λίγη ώρα στο Αστυνομικό Μέγαρο Ιωαννίνων, το μεγάλο κύκλωμα τοκογλυφίας και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, που εξαρθρώθηκε.

Τα μέλη της οργάνωσης αποκόμιζαν μεγάλα χρηματικά ποσά με το «σπάσιμο επιταγών». Συγκεκριμένα, οι δράστες δάνειζαν στα υποψήφια θύματά τους χρηματικά ποσά, με αντάλλαγμα τραπεζικές επιταγές μεγαλύτερης ονομαστικής αξίας. Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 10 μελών της οργάνωσης ενώ κατά τη διάρκεια ευρείας κλίμακας αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν τα έξι μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και ο 65χρονος «εγκέφαλος» της συμμορίας.

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

– χρηματικό ποσό ύψους 612.000 ευρώ
– 66.022 δολάρια ΗΠΑ
– 8.760 λίρες Αγγλίας
– 100 χρυσές λίρες
– Ποσότητες χρυσού

Στην κατοχή των κατηγορουμένων βρέθηκαν επίσης 14 επιταγές συνολικής ονομαστικής αξίας 62.300 ευρώ και ιδιόχειρες σημειώσεις.


Πώς τους έπιασαν

Για την πλήρη αποδόμηση του κυκλώματος οργανώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση, η οποία εξελίχθηκε στις 2 και 3 Μάρτιου, σε Ιωάννινα, Αθήνα, Άρτα, Θεσσαλονίκη, Ξυλόκαστρο και Βραχάτι Κορινθίας.


Περισσότερο υλικό: Μακελειό

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου