Λίβερπουλ - Άρσεναλ 3-1



H ομάδα του Κλοπ απέδειξε ότι τα πηγαίνει καλύτερα στα μεγάλα ματς


Οι επιδόσεις της Λίβερπουλ του Κλοπ απέναντι στο top 7 είναι εντυπωσιακές. Οι κόκκινοι επιβεβαίωσαν για ακόμη μία φορά ότι είναι φτιαγμένοι για τα μεγάλα ματς και κέρδισαν δίκαια την Άρσεναλ με 3-1, για να βρεθούν στην 4άδα (οι κανονιέρηδες έχουν ματς λιγότερο). 

Ο Βενγκέρ εξέπληξε με την απόφασή του να αφήσει τον Σάντσες στον πάγκο και οι Λονδρέζοι ξόδεψαν το πρώτο 45λεπτο (ο Οζίλ απουσίαζε λόγω ασθένειας). «Παίξαμε με τον Ζιρού και τον Γουέλμπεκ, γιατί περιμέναμε ότι θα δώσουμε πολλές μονομαχίες στον αέρα», αποκάλυψε ο Αλσατός, όμως η εκτίμησή του ήταν λάθος. Έτσι, οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στο πρώτο μέρος, ανοίγοντας το σκορ με την πρώτη τους ευκαιρία στο 9’. Ο Μανέ έκανε το γύρισμα από δεξιά, η μπάλα πέρασε από τον Κουτίνιο και κατέληξε στον Φιρμίνο, που έκανε από κοντά το 1-0!

Παίκτης να κουβαλήσει την μπάλα για την Άρσεναλ δεν υπήρχε και το πρώτο μέρος τελείωσε, με τους κανονιέρηδες να μην έχουν ούτε επαφή στην περιοχή του Μινιολέ! Και, φυσικά, ούτε ευκαιρία. Οι παίκτες του Κλοπ είχαν τον έλεγχο, δεν ανέβασαν ταχύτητα, έδωσαν χώρο και στο 40’ βρήκαν και δεύτερο γκολ. Πολύ ωραία ασίστ του Φιρμίνιο και άψογο τελείωμα του Μανέ για το 2-0! Ο Κουτίνιο είχε άλλες δύο καλές στιγμές (29’, 44’) και ο Βενγκέρ έκανε το λογικό: έβαλε τον Σάντσες με το ξεκίνημα της επανάληψης.

Η είσοδος του Χιλιανού αναγέννησε τους φιλοξενούμενους, που έχασαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 48’, όταν ο Μινιολέ έβγαλε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Ζιρού! Ο ρυθμός άνοιξε και στο 57’ φάνηκε πόσο σημαντικός είναι ο Σάντσες για την Άρσεναλ. Έπειτα από υπέροχη δική του ασίστ, ο Γουέλμπεκ με εξίσου ωραίο τελείωμα μείωσε σε 2-1 και έβαλε τους κανονιέρηδες ξανά στο ματς, αγχώνοντας τους γηπεδούχους.

Η συνέχεια, όμως, δεν ήταν ανάλογη. Παρότι το τέμπο ήταν πιο γρήγορο, οι ευκαιρίες ήταν ελάχιστες και η μεγαλύτερη από αυτές χάθηκε στο 83’, όταν ο Οριζί  είδε την κεφαλιά του να σταματάει στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Τσεχ! Η Λίβερπουλ έπαιξε για ακόμη μία φορά φέτος με τη φωτιά, όμως δεν κάηκε. Τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι είχαν βγει στην επίθεση για την ισοφάριση, οι κόκκινοι έβγαλαν υποδειγματική αντεπίθεση, ο Οριζί (ίσως να ξεκίνησε από θέση οφσάιντ) έδωσε την ασίστ και ο Βαϊνάλντουμ έκανε το τελικό 3-1 στο 91’.

Λίβερπουλ (Γίργκεν Κλοπ): Μινιολέ, Κλάιν, Μάτιπ, Κλάβαν, Μίλνερ, Βαϊνάλντουμ, Τσαν, Λαλάνα (90+2’ Λούκας), Κουτίνιο (80’ Οριζί), Μανέ (90+3’ Άρνολντ), Φιρμίνο

Άρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Τσεχ, Μπεγιερίν, Μουστάφι, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Κοκλέν (46’ Σάντσες), Τζάκα, Τσάμπερλεϊν, Ιβόμπι, Γουέλμπεκ (74’ Γουόλκοτ), Ζιρού (74’ Πέρεθ)

Πηγή gazzetta.gr

About darky

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου