Στα 24 δισ. δολάρια η αξία της Snap, εταιρείας του Snapchat


Οι μετοχές της Snap, της εταιρείας στην οποία ανήκει η δημοφιλής εφαρμογή Snapchat, κάνουν το ντεμπούτο της την Πέμπτη στη Νέα Υόρκη, συγκεντρώνοντας 3,4 δισ. δολάρια στο πλαίσιο της αρχικής δημόσιας προσφοράς (ΙΡΟ- Initial Public Offering) την Τετάρτη, ξεπερνώντας τις προσδοκίες.

Το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης πραγματοποίησε ειδική δοκιμή την προηγούμενη εβδομάδα, για να διασφαλιστεί πως η τρίτη μεγαλύτερη «τεχνολογική» ΙΡΟ που έχει γίνει ποτέ θα εξελισσόταν ομαλά (σημειώνεται πως το 2012 στο Facebook είχαν σημειωθεί προβλήματα στο Nasdaq).

Μετά την κοστολόγηση της ΙΡΟ στα 17 δολάρια ανά μετοχή, η αξία της εταιρείας στο χρηματιστήριο ανέρχεται περίπου στα 24 δισ. δολάρια, δηλαδή πάνω από δύο φορές αυτήν του Twitter. Πρόκειται για την υψηλότερη από τότε που έκανε το ντεμπούτο του το Facebook, πριν από πέντε χρόνια.

Στο μεταξύ, παρά τον επταπλασιασμό των εσόδων της, η εταιρεία σημείωσε αύξηση 38% στην καθαρή ζημία πέρυσι. Το Snapchat είναι αντιμέτωπο με ισχυρούς αντιπάλους, όπως το Instagram (Facebook). Παρόλα αυτά, οι επενδυτές δείχνουν να παρουσιάζουν μεγάλη «όρεξη» για μετοχές της Snap- αν και δεν παρέχεται δικαίωμα ψήφου με αυτές, με τους ιδρυτές να διατηρούν τον πλήρη έλεγχο.

About katiatser

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου