Ρόμα - Νάπολι 1-2



Η Νάπολι έκανε νίκη Champions League (1-2 την Ρόμα) στο Olimpico με διπλό Μέρτενς και ετοιμάζεται για μια μεγάλη βραδιά με την Ρεάλ στο San Paolo!



Μετά τις ήττες από Αταλάντα και Γιουβέντους, οι Παρτενοπέι έπρεπε να αντιδράσουν. Για την ψυχολογία αλλά και τη βαθμολογία. Και το έκαναν όπως έπρεπε. Με τον Μέρτενς να βάζει άλλα δύο γκολ για να φτάσει στα 18 στη Serie A, οι Ναπολιτάνοι υποχρέωσαν τους Ρωμαίους στην πρώτη τους φετινή εντός έδρας ήττα, έκαναν αποφασιστικό βήμα για εξασφάλιση της εξόδου στο Champions League (στο -2 από την 2η θέση πλέον) για ακόμη μία χρονιά και πανηγύρισαν την πρώτη τους εκτός έδρας νίκη επί των Τζαλορόσι από το 2011! Και αφού τα έκαναν όλα αυτά, μπορούν τώρα να απολαύσουν την ατμόσφαιρα του San Paolo στη ρεβάνς με τους Μαδριλένους...

Η Νάπολι ήταν αυτή που μπήκε καλύτερα στο ματς και πήρε την μπάλα από τα πρώτα λεπτά, θέλοντας να κάνει το παιχνίδι της. Η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι κατάφερε να δώσει στο παιχνίδι τον ρυθμό της, απειλώντας για πρώτη φορά στο 13' με την κακή κεφαλιά του Μέρτενς από κοντά μετά την σέντρα του Χάμσικ. Οι δυό τους, γενικά, τα... έλεγαν μια χαρά σε όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους, με αποκορύφωμα τη φάση του 26': Ο Σλοβάκος έβγαλε τετ α τετ τον Βέλγο, αυτός τσίμπησε ωραία πάνω από τον Σέζνι και οι Παρτενοπέι μπήκαν μπροστά (0-1). Στα επόμενα λεπτά, μετά το γκολ, η Ρόμα προσπάθησε να βγάλει αντίδραση αλλά η καλύτερη της στιγμή ήταν το σουτ του Στρούτμαν που έφυγε άουτ (33'), με την ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι να έχει πρόβλημα στην κυκλοφορία. Αντιθέτως, οι Χάμσικ-Μέρτενς δεν είχαν κανένα πρόβλημα στην επικοινωνία τους και φάνηκε στο 39', όταν ο πρώτος έβγαλε ξανά τετ α τετ τον δεύτερο, αλλά το γκολ δεν μέτρησε ποτέ γιατί ο Μπάντι σφύριξε το φάουλ του Βέλγου στον Φάσιο.

Την χαρά της doppietta, τελικά, την πήρε νωρίς στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 50' ο Μέρτενς, όταν αξιοποίησε από κοντά το ωραίο γύρισμα του Ινσίνιε για το 0-2! Ο Λουτσιάνο Σπαλέτι προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα με την είσοδο των Σαλάχ και Μπρούνο Πέρες αντί των Ελ Σαράουι και Φάσιο, με τους δύο που μπήκαν να δίνουν μια κάποια πνοή στους γηπεδούχους. Οι φιλοξενούμενοι, από την άλλη, μπορούσαν πλέον να κάνουν το παιχνίδι τους. Να περιμένουν, δηλαδή, τη μία αντεπίθεση που θα οδηγούσε στο 0-3 και θα έκλεινε όμορφα κι ωραία το μεσημέρι στην ιταλική πρωτεύουσα... Οι Παρτενοπέι βρήκαν περισσότερες από μία αντεπιθέσεις για να τελειώσουν το ματς αλλά δεν εκμεταλλεύτηκαν καμία, είτε επειδή έκαναν λάθος επιλογές πάντα στην τελική πάσα είτε επειδή ο Σέζνι απέκρουσε στο τετ α τετ με τον Ρογκ στο 84'.

Κάπου εκεί, ο διακόπτης έκλεισε για τη Νάπολι, η οποία πανικοβλήθηκε στα τελευταία λεπτά... Ετσι, η Ρόμα είχε δοκάρι στο 85' με τον Σαλάχ, μείωσε σε 1-2 στο 89' με τον Στρούτμαν και στα πέντε λεπτά των καθυστερήσεων άγγιξε τρεις φορές την ισοφάριση, χωρίς όμως να το πετύχει. Και δεν το πέτυχε επειδή στο 93' ο Περότι πλάσαρε ελάχιστα άουτ ενώ δευτερόλεπτα μετά ο Ρέινα έκανε την απόκρουση της καριέρας του -τουλάχιστον στην Ιταλία- και είχε για σύμμαχο και το δοκάρι! Ετσι, με πολύ ωραία εικόνα ως το 85' και με πολύ άγχος στο τέλος, οι Παρτενοπέι πήραν την σημαντικότερη νίκη της σεζόν και έχουν πλέον ως στόχο τη 2η θέση.

Πηγή gazzetta.gr

About darky

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου