«Αυτοκτόνησε» ο Παναθηναϊκός στο Καζάν




Κακή ήττα για το τριφύλλι 83-81 από την Ούνιξ


Ήταν ο ορισμός της... κακής ήττας! Όταν έρχεται και με αυτόν τον τρόπο. Οι «πράσινοι» μπορεί να προέρχονταν από τέσσερις σερί νίκες και να «φλέρταραν» έντονα με την 5η σερί τους επιτυχία ένα 24ωρο πριν φύγει το 2016, ωστόσο αντί για ρεβεγιόν στο Καζάν έκαναν πραγματικό... χαρακίρι (83-81)!

Στα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου η διαφορά έφτασε και τους 14 πόντους για λογαριασμό των «πρασίνων» (54-40) με τον Νικ Καλάθη να κάνει «όργια» μέσα στο παρκέ έχοντας σημειώσει και προσωπικό ρεκόρ πόντων στην EuroLeague. Ο point guard των «πρασίνων» ήταν ασταμάτητος στην επίθεση έχοντας κάνει άνω-κάτω την άμυνα της Ούνικς και όλα έδειχναν ότι το ματς είχε αρχίσει να διαγράφει τη... δική του ιστορία. Όμως, οι γηπεδούχοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και δη ο Κιθ Λάνγκφορντ.

Ο Αμερικανός μιμήθηκε τα όσα έκανε ο παίκτης του Παναθηναϊκού και με αντεπίθεση διαρκείας βοήθησε την ομάδα του Καζάν να «ψαλιδίσει» τη διαφορά και να της δώσει και προβάδισμα με 68-67 στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου (32'). Έκτοτε το ματς έγινε πραγματικό ντέρμπι με την Ούνικς να δυναμώνει στην άμυνα και το σκορ να αλλάζει συνέχεια. Μάλιστα προηγήθηκε και με 83-78 ένα λεπτό πριν από το τέλος, με την ελληνική ομάδα να κάνει την ύστατη προσπάθεια για τη νίκη. Αρχικά με τρίποντο του Ρίβερς (83-81 στα 30'') και στη συνέχεια (και αφού είχε προηγηθεί εξαιρετική άμυνα) με το άστοχο σουτ του Νίκολς ακριβώς με την εκπνοή.

Ο Νικ Καλάθης ξεκίνησε και πάλι με... φόρα το ματς και ήταν εκείνος που έφερε τον Παναθηναϊκό σε θέση ισχύος! Μαζί με τον Κρις Σίνγκλετον ήταν εκείνοι που οδηγούσαν εκ του ασφαλούς τους «πράσινους» ενώ στο μοναδικό δίλεπτο που έμειναν στον πάγκο για να πάρουν τις απαραίτητες ανάσες, η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ αποδιοργανώθηκε στην άμυνα, έχασε τον ρυθμό της στην επίθεση και η Ούνικς πραγματοποίησε ένα επιμέρους 11-2 με αποτέλεσμα να φέρει το ματς στα ίσια (24-24) στο 14'. Ο Λατάβιους Ουίλιαμς από το «ζωγραφιστό» έκανε σε εκείνο το διάστημα της μεγαλύτερη ζημιά χωρίς να έχει πρόβλημα από την άμυνα του Γιάννη Μπουρούση, ενώ ο Κιθ Λάνγκφορντ είχε αναλάβει δράση από την περιφέρεια. Μέχρι εκεί όμως.

Η συνέχεια ανήκε εκ νέου στους «πράσινους» οι οποίοι έφεραν τον δείκτη του σκορ και στο +10 (42-32) λίγο πριν από το τέλος του α' μέρους. Οι Νικ Καλάθης και Κρις Σίνγκλετον συνέχισαν τον... χαβά τους, αφού τελείωσαν το πρώτο ημίχρονο (44-35) έχοντας στο σύνολο 27 πόντους, 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα και μόλις 2 λάθη (από τα 4 του Παναθηναϊκού στο σύνολο).

Για την ακρίβεια είχαν αστοχήσει μόνο 2 σουτ εντός παιδιάς με τον Καλάθη να έχει 6/6 δίποντα και 1/2 τρίποντα και τον Σίνγκλετον 4/4 δίποντα και επίσης 1/2 τρίποντα.

Τα δεκάλεπτα: 13-19, 35-44, 63-65, 83-81

Πηγή gazzetta.gr

About darky

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου