Κατεψυγμένο ψάρι «επανέρχεται στη ζωή» και προβληματίζει το διαδίκτυο




Βίντεο που δείχνει κατεψυγμένο ψάρι να επανέρχεται στη ζωή αφότου ξεπάγωσε μέσα στο νερό έχει προβληματίσει το διαδίκτυο.



Στο βίντεο μια ομάδα ανδρών φαίνεται να βγάζει από την κατάψυξη ένα ψάρι, το οποίο ρίχνει σε μια λεκάνη με ζεστό νερό. Λίγες στιγμές αργότερα, ενώ αυτό έχει ξεπαγώσει, το ψάρι φαίνεται να κουνά τα πτερύγιά του. Μέχρι το τέλος του βίντεο, αυτό κολυμπά κανονικότατα μέσα στο νερό, αν και δείχνει αποπροσανατολισμένο.

Δεν είναι γνωστό κατά πόσο το βίντεο είναι μονταρισμένο ή όχι. Ιστοσελίδες και χρήστες του διαδικτύου ισχυρίζονται ότι η επιστροφή του ψαριού στη ζωή θα ήταν δυνατή, εάν αυτό παρέμενε για μικρό χρονικό διάστημα στην κατάψυξη. Ωστόσο, αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί από κάποιον επιστήμονα, ενώ έχει αφαιρεθεί από το Facebook όπου είχε πρωτοεμφανιστεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ερευνητές από την Ιαπωνία είχαν καταφέρει τον Ιανουάριο να ξαναφέρουν στη ζωή ένα βραδύπορο (μικροσκοπικό αρθρόποδο) που ήταν κατεψυγμένο για τριάντα χρόνια. Όμως, από όσο γνωρίζουμε, δεν έχει διεξαχθεί παρόμοιο πείραμα με ψάρια που να ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Αυτό που είναι γνωστό είναι ότι τα ψάρια είναι ψυχρόαιμα και πιο ανθεκτικά στις χαμηλές θερμοκρασίες.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι το βίντεο είχε πρωτοεμφανιστεί τον Ιανουάριο, όμως κάνει και πάλι τον γύρο του διαδικτύου.


Πηγή huffingtonpost.gr

About darky

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου